Uitvoeringsplannen

Inleiding

Voor een geslaagde aanpak is een nieuw perspectief voor inwoners nodig. Met het programma Sterk voor Noord willen we bereiken dat in 2041 alle inwoners een kansrijke toekomst hebben. In het programma werken inwoners, gemeente, corporaties, maatschappelijke partners, zorginstellingen, scholen, het bedrijfsleven en politie hier samen aan. We verwachten dat het een generatie (20 jaar) duurt om de achterstanden in te lopen. Daarom is de inzet op dit programma voor 20 jaar nodig.

Indienen plannen

  • Uw plan moet bijdragen aan de doelen van het programma en zijn aanvullend op het bestaande aanbod in de wijk. Het kan ook zijn dat het voorstel gaat om een bestaand aanbod aan te passen zodat het beter aansluit bij de inwoners van Leidschendam-Noord.
  • Wanneer u een plan wilt indienen, bent u verplicht om op woensdag 19 februari 2025 van 17:00 tot 19:00 uur aanwezig te zijn om uw plan toe te lichten aan andere organisaties die ook een plan willen indienen. Uw plan hoeft dan nog niet definitief te zijn.
    Locatie: Gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Leidschendam.
  • Meld u vóór 18 februari 12:00 uur aan voor het toelichten van uw plan. Dit doet u door een e-mail te sturen naar Sterkvoornoord@lv.nl. Geef ook aan met hoeveel mensen u komt. Wij regelen het eten. 
  • VHeeft u hulp nodig bij het indienen van uw aanvraag of vindt u het spannend om uw plan toe te lichten? Wij helpen u graag! Laat het ons weten. Stuur een e-mail naar Sterkvoornoord@lv.nl. Of kom langs bij 1 van de spreekuren (meer informatie leest u onderaan deze pagina).
  • Alleen plannen die uiterlijk 24 februari 2025 17:00 uur zijn ingediend, worden beoordeeld.

Aanvraagformulier project 2025-2026

Spelregels en werkwijze

Het programma wil toe naar een nieuwe manier van werken waarbij inwoners en partners nog meer centraal staan. In de nieuwe werkwijze wil het bestuur samen met het programmateam inwoners en partners meer ruimte geven om bij te dragen aan hun wijk(en) en ook daadwerkelijk zelf aan de slag gaan. Het programmateam heeft  de kaders uitgeschreven voor het indienen van plannen, op basis van afspraken die gemaakt zijn met het bestuur. Inwoners en partners kunnen projecten en initiatieven indienen die binnen deze kaders passen. Lees meer over de Spelregels en voorwaarden.

Onze ambitie

Samen zorgen we ervoor dat de achterstanden in Leidschendam-Noord op het gebied van onderwijs, financiële zelfredzaamheid en wonen worden ingelopen, in een periode van 20 jaar stijgen naar het gemiddelde niveau van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Er wordt door inwoners en partners al veel geïnvesteerd in Leidschendam-Noord. Het is belangrijk dat partners goed van elkaar weten wat ze doen. Meer informatie over het aanbod staat in de startnotitie en is (deels) verwerkt in de opgaven. Dat is het vertrekpunt. Om de inzet op de thema’s onderwijs, financiële zelfredzaamheid en wonen te laten slagen, is een stevige aanpak van overlast en criminaliteit onmisbaar. Criminaliteit ondermijnt het vertrouwen van inwoners in de samenleving. Door in dit programma integraal te werken, verbinden partners de harde kant (aanpak rondom veiligheid) met de zachte kant (aanpak in sociaal domein). Daarbij houden partners oog voor de samenhang met de leefomgeving en sociale cohesie.

Vragen of hulp nodig? 

Het programmateam helpt u graag met advies of het invullen van uw aanvraag. U kunt daarvoor binnenlopen bij het spreekuur in de Tuinkamer van Noord (bij sporthal De Fluit, ingang Burgemeester Kolfschotenlaan, naast het Veurs Lyceum) tussen 15:00 en 16:00 uur op

  • Maandag 10 februari
  • dinsdag 11 februari,
  • woensdag 12 februari
  • donderdag 13 februari.

Een afspraak maken is niet nodig. U kunt ook contact opnemen met 1 van de projectleiders, zij helpen u graag! 

  • Karlijn van Arkel (Jeugd, jongeren en onderwijs): 06 4858 9481 
  • Joyce Verkerke (Financiën en taal): 06 8133 9699 
  • Kim van Bregt (Fijn en veilig wonen): 06 8133 9702 
  • Nathalie Batelaan (gebiedsregisseur): 06 4118 1400 

Of stuur een e-mail naar sterkvoornoord@lv.nl.